26.1.12

Lauamängud, seltskonnamängud

Loodan, et oled tänaseks uurinud erinevaid lauamänge ja otsinud Internetist erinevaid seltskonnamängude kirjeldusi. Palun kirjuta, kas Sa oled leidnud mõne mängu, mille ideed võiks oma mängu loomisel spikriks võtta. Kirjuta oma mänguidee(de)st ka siis, kui Sa selle täiesti ise välja mõtlesid. Esmaspäeval peate oma ideed teiste rühmakaaslaste ees kaitsma või suutma oma ideed kaaslaste ideedega ühendada. Mida originaalsem mäng, seda lahedam! :)

13 comments:

  1. Arvasin, et võiksid olla mingisugused kaardid, lahenda kujundusega..mängida võiks seda nii, et üks küsib ja teine vastab.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tubli! Võiks seda ideed arendada ka suurema rühmaga mängimise võimalusele.

      Delete
  2. Mõtlesin, Sellisele mängule mis oleks tehtud popi videomängu järgi, noortele hkkaks see kohe silma, ja neid huvitaks see. Spikriks ma mõtlesin võtta vallutamis mängu "Risk" Iseasi on kuidas sinna matemaatilisi üleseandeid lisada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Romet, matemaatika osa on meie projekti käigus loodavates mängudes ju kõige olulisem! Katsu ikka välja mõelda, kuidas sinna matemaatikat lisada.

      Delete
    2. ja see ka et Risk pole videomäng :D see oligi lauamäng algul, aga sellest on tehtud arvutimäng...

      Delete
  3. Hea mõte! Edu mõtte elluviimisel!

    ReplyDelete
  4. See võiks olla Eesti mälumängu moodi.

    ReplyDelete
  5. Midagi kaartidega: küsimused ja vastused. Et igav ei oleks siis võiks saada õige vastuse puhul mingi asja ja kellel asjad koos see võitja.

    ReplyDelete
  6. Mina arvan, et oleks tore samuti, et on lisa kaardid ülesannetega, osadel ruutudel käsklused ja nii edasi. Võibolla kergelt sarnane monopoly'ga. Võiks olla ka midagi vaimukat.

    ReplyDelete
  7. Aliase põhimõttel tehtud mäng oleks üpris hea. Või siis mingi lihtsalt nuppudega mäng, kus liigud edasi ja siis mingite teatud punktide juures on mingid küsimused või ülesanded või midagi sellist.

    ReplyDelete
  8. Arvasin et mäng võiks olla "Tsirkuse" moodi, ainult et edasi saad tänu matemaatilistele küsimustele vastamisel.

    ReplyDelete
  9. Arvasin, et mängul võiks olla edasi liikumine samuti matemaatiline. Enamus mängudel on edasi liikumine lihtsalt täringut veeretades aga võiks olla eraldi veel täringu kaardid, kus on peal arvutus ja arvutuse vastuse arvu võrra liigud edasi.

    ReplyDelete
  10. Minu idee on järgmine: On neli kaardipakki.Iga paki peal erinev märk nt %.On üks täring. kui saad 2-4 ,siis vastavalt numbrile võtad pakist kaardi. Kui saad 1 või 6 ,saad ise paki valida. Kui vastad õigesti saad kaardi endale ,kui valesti läheb kaart paki põhja. Kui mingi kaardipakk on otsad nt 3 ja sa veeretad nr 3 ,siis ei saad saa kaarti vaid järgmine mängija veeretab.Iga kaardi peal on mingi küsimus või tehe.

    ReplyDelete